logo-liemers-college-award
corner left-topcorner right-top
"Don't dream your life, live your dream. "
corner left-bottomcorner right-bottom

Over LiemersCollegeAward

Het idee voor een LiemersCollegeAward is ontstaan in oktober 2006 tijdens een Hike in Wales en ontwikkeld uit The Duke of Edinburgh's Award van 1956. Aan deze succesvolle formule nemen jongeren uit meer dan 100 landen over de gehele wereld deel.
De LCAward is voor leerlingen uit de klassen 3, 4, 5 en 6 van het Liemers College. Een leerling die in aanmerking wil komen voor een LiemersCollegeAward zal een bijzondere prestatie moeten leveren waarmee hij/zij zich onderscheidt van de andere leerlingen

Op het Liemers College wordt het programma getrokken door de initiatiefnemers Jan van den Heuij [docent Engels] en Anno Koning [lichamelijke opvoeding]. Ze zijn begonnen op het havo en het vwo. 

Link naar de LiemersCollegeAward Facebook pagina

Missie

De missie van de LiemersCollegeAward is vergelijkbaar met de oorspronkelijke missie van "The Duke of Edinburgh": het bieden van een plezierig en uitdagend programma, met als doelstelling jongeren te laten investeren in hun eigen ontwikkeling. Veel organisaties over de hele wereld onderkennen het belang van een dergelijke award. Ook de LCAward zal een extra aanbeveling zijn bij de toelating tot een vervolgstudie en later bij sollicitaties.

"Young people are our future. Developing them to their full potential is a top priority. One practical way to develop this huge reservoir of talent is through participation in the Award." - Nelson Mandela

Bouwstenen

medaillesBen je jong en bereid te investeren in je eigen ontwikkeling? Dan is de LiemersCollegeAward iets voor jou. De LCAward is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan ambitieuze leerlingen die op vier onderdelen een bijzondere prestatie leveren:

onderwijs, cultuur, maatschappij en sport & expeditie.

Voor alle vier onderdelen maak je een plan voert dat uit. Je doet op deze gebieden dus méér dan de andere leerlingen. Maar het leuke is dat je alleen onderwerpen aanpakt die je zelf boeiend vindt.

Bij het onderdeel onderwijs bijvoorbeeld doe je iets extra's voor een bepaald vak. Bij cultuur zou je aan de slag kunnen gaan met toneel, film of dans, en voorbeelden van maatschappelijk projecten zijn het organiseren van een sponsoractie of het begeleiden van
een team. Ook op het sportieve vlak zijn er tal van mogelijkheden: een hike door Wales, het beklimmen van de Kilimanjaro of het lopen van het Pieterpad; etc.

Om voor een bronzen LCAward in aanmerking te komen moet je voldoen aan de basisvoorwaarden op alle vier de onderdelen. Als je je daarna aanvullend onderscheidt in één van de vier aandachtsgebieden komt een zilveren of zelfs gouden award binnen je bereik.
De LCAward krijg je aan het einde van je opleiding uitgereikt, samen met het schooldiploma.

Praktijk

Hoe werkt het?
De LCAward begint in de derde klas. Je meldt je op vrijwillige basis aan en na een oriëntatie maak je een voorzichtig begin met een eerste plan. In de rest van je schoolloopbaan stel je dit plan bij en werk je het verder uit.
Bij de realisatie word je geholpen door onderstaande docenten.

Heerenmäten:

K.Janssen [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.]
J. van den Heuij [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.]
A. Koning [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.].

Copyright © 2014 Liemers College - Alle rechten voorbehouden
Website door Dayman Media